top of page

Een GT3 voor de Prijsbewuste Racer: Ontdek de Alpine A110 SBij DRS Events hebben we het genoegen gehad om achter het stuur te kruipen van de Alpine A110 S, een speelse krachtpatser die de ziel van een Porsche GT3 nastreeft in een verrassend compacte vorm. Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de GT-versie voor een vergelijkbare performance met een extra dosis comfort, laten we eens duiken in wat de A110 S te bieden heeft.


De belofte van prestatie

De Alpine A110 S pronkt met een verbeterde 300 pk sterke 1.8-liter turbomotor, die een robuuste reactie levert bij elke druk op het gaspedaal. Deze kracht wordt gecombineerd met een lichtgewicht chassis, wat de A110 S een behendige sportauto maakt, ideaal voor zowel kronkelende bergwegen als het circuit. Toch, ondanks deze spannende kenmerken, is er een merkbaar verschil in brute kracht vergeleken met zwaardere concurrenten zoals de Porsche Cayman, wat sommige puristen kunnen missen.


Comfort met compromissen

De A110 S heeft zeker zijn sportieve charme, maar deze komt met de typische compromissen van een sportauto. De stijvere vering en strakke stoelen, perfect voor het circuit, kunnen op langere ritten wat minder comfort bieden dan gehoopt. Dit aspect maakt ons des te meer nieuwsgierig naar de GT-versie, die belooft dezelfde levendige rijervaring te bieden met een extra laagje comfort voor dagelijks gebruik.


Geluid: Niet traditioneel, toch aantrekkelijk

Hoewel de A110 S niet de diepe, grommende tonen biedt die men vaak associeert met sportwagens, compenseert de auto dit met speelse pops en bangs die enthousiast uit de uitlaat komen bij het terugschakelen. Deze unieke geluidsbeleving draagt bij aan het unieke karakter van de A110 S, hoewel sommige liefhebbers wellicht de voorkeur geven aan een meer traditioneel sportwagen geluid.


Praktische overwegingen

De praktische aspecten van de A110 S, zoals beperkte opbergruimte en een relatief kleine kofferbak, blijven aandachtspunten. Deze eigenschappen zijn typisch voor sportauto's maar kunnen voor dagelijks gebruik enigszins beperkend zijn. Desondanks blijft de auto verrassend toegankelijk voor zijn klasse, met een instapprijs die veel lager ligt dan die van high-end sportwagens.Specificaties op een rijtje:

  • Motor: 1.8L turbo, 300 pk

  • Transmissie: 7-versnellingen, automaat met dubbele koppeling

  • Gewicht: 1109kg leeggewicht

  • Top Snelheid: 275 km/u

  • 0-100 km/u: Ongeveer 4.2 seconden

  • Speciale Kenmerken: Sportuitlaat, luxe interieuraankleding

  • Prijs: Vanaf €77.750 voor de Alpine A110 S


Conclusie

De Alpine A110 S biedt een verleidelijke mix van performance en dagelijkse bruikbaarheid. Deze "GT3 on a budget" geeft je de opwinding van een hoogwaardige sportauto in een compact en handig pakket. Met zijn charmante en uitbundige karakter is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn. Houd je ogen open voor onze aankomende test van de GT-versie, die belooft al het goede van de A110 S te leveren met een extra laag comfort. Kun je niet wachten? Bezoek ons bij DRS Events en ervaar de magie zelf!In samenwerking met Alpine Centra Antwerpen & Turnhout.

Comments


bottom of page